Horeca Advies en Administratie

“I am Marriott!”, meer dan 20 jaar werkzaam voor dezelfde hotel keten!

In het zakenblad Fortune staat Kimpton Hotels en Restaurants op nr 1 wat betreft de categorie beste werkgever in de hospitality in de VS (28). Op bescheiden afstand volgt Marriott International, Inc. (64) Wat gelijk opvalt is de quote op Fortune:

“What makes it so great?
Last year CEO Arne Sorenson took over from Bill Marriott, who was in the role for 40 years. 10 percent of employees have worked here for 20 years or more.”

Als we dan echter kijken naar de Job Growth cijfers zien we dat er ook 10 (!) procent van het personeel het afgelopen jaar niet meer op een salaristrook van Marriott hoeft te rekenen. Bizar toeval?

Hoe het ook zij; 20 jaar voor de dezelfde werkgever is opvallend te noemen! Het is aan Arne Sorenson om een waardig vervolg te geven aan de goede werksfeer van één van de toonaangevende hotelbedrijven van de afgelopen jaren.

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=vOU_z8kWSeQ” width=”600″ height=”400″]

Waarom Marriott?

  1. “Marriott, where I belong!”
  2. “I am Marriott!”

Het is de kracht van Marriott en trouwens ook van Kimpton (imkimpton.com) om te benadrukken dat zij één grote familie zijn! De werknemers ontlenen zijn/haar identiteit aan het hotel waar zij werken. En dat is natuurlijk een mooie gedachte voor de werknemers die dit tot hun pensioen kunnen volhouden. De vraag is wat er over is van de identiteit van de personeelsleden, die tot de 10% uitval behoren van het afgelopen jaar?

Marriott hotels
Maar als lid van de familie zorgt Marriott goed voor je en wordt er in flink in je geïnvesteerd om het beste in je naar boven te halen en wordt de mens centraal gezet:

  • werknemers met uitmuntende prestaties worden in het zonnetje gezet
  • Goede promotiekansen door een wereldwijd netwerk van hotels
  • Een gezonde geest in een gezond lichaam is belangrijk en is opgenomen in het personeelsbudget.
  • Werknemers krijgen meer dan 100 uur training/professioneel onderwijs per jaar
  • Het meekijken op andere afdeling wordt aangemoedigd om zo een brede kijk te krijgen op de verschillende vormen van dienstverlening in het hotel.
  • je mag jezelf zijn en zo je eigen waarde toevoegen aan het bedrijf

Marriott zorgt niet alleen goed voor de eigen werknemers. Marriott is ook nog betrokken bij ontwikkelingswerk en heeft groen en duurzaam ondernemen hoog op de lijst staan.

Ook in Nederland kun je deel worden van de wereldwijde familie van deze mooie hotelketen en je gaven en talenten verder te ontwikkelen en in te zetten: http://www.sterrenzoekensterren.nl/hotels/bekijk/3-Amsterdam-Marriott-Hotel

Volgende stop: Darden Restaurants!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *