Horeca Advies en Administratie

IKEA gaat samenwerking met Marriott aan

De Zweedse meubelreus ikea heeft de handen in elkaar geslagen met marriott om samen een budgetvriendelijke hotelketen uit de grond te stampen die zich moet onderscheiden van de rest van het aanbod. Eerder deze maand opende een eerste vestiging in Milaan, maar ook Gent, Brussel en Antwerpen staan op de planning.

De samenwerking van hotelketen Marriott en Inter Hospitality – een dochterbedrijf van IKEA dat in 2012 werd opgericht met het oog op een uitbreiding in het hotelwezen – kreeg de naam Moxy en is vooral gericht op de doelgroep tussen 18 en 35 jaar oud.

Het doel is om de volgende tien jaar zo’n 150 designhotels neer te poten in Europa, budgethotels met telkens zo’n 150 tot 200 kamers die voor een prijs tussen 65 en 95 euro per nacht kan worden geboekt.In 2015 volgen nog hotels in München, Frankfurt, Berlijn, Londen en Oslo, veelal op ‘goedkope’ locaties, net buiten het centrum. Er zijn ook plannen voor hotels op Belgische bodem, dat werd in 2013 al bekendgemaakt bij de aankondiging van de hotelplannen, maar die moeten we nog niet meteen verwachten.

Lees verder : www.standaard.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *