Horeca Advies en Administratie

De nieuwe generatie minibars staat klaar om in te checken in uw hotel

Bartech hotel minibars

Bartech, de leider in minibar oplossingen voor de hotelwereld, kondigde afgelopen maandag de introductie van de Neobar aan, naar eigen zeggen de meest milieuvriendelijke automatische minibar op de markt. De Neobar lijn is een nieuwe generatie van minibars, ontworpen om hotels en resorts in hun “eco-vriendelijke” initiatieven te helpen.

De Neobar maakt o.a. gebruik van een eutectisch koelsysteem. Zodra een van te voren bepaalde temperatuur is bereikt, kan de Neobar tot 12 uur koelen zonder dat er stroomtoevoer vereist is. Dit resulteert in een afname van het stroomverbruik van 70%.  Voor een optimale energiebesparing kan de Neobar tevens gekoppeld worden aan het zogenoemde “Bartech’s Computerized Energy Saving System (C.E.S.S.).” Dit software systeem monitort de bezetting van de kamer; is de kamer bezet dan is er koeling nodig; is de kamer leeg of “out of order” dan is koeling niet vereist.

De minibar is ook nog een superstil en kan qua styling aangepast worden aan het interieur van de kamer. Uiteraard kan de minibar door infrarood technologieën op meerdere manieren (draadloos, maar ook bekabeld behoort nog tot de mogelijkheden) aan het hotel software systeem doorgeven wat het verbruik is van de gast. Dit verkleint de geschillen bij het uitchecken en is handig voor het personeel om te weten wat er moet worden bijgevuld. Dit kan een hoop arbeidskosten sparen.

Pure nostalgie: de tijd dat we uren door het hotel zwierven om de minibars aan te vullen en “late charges” op de creditcard uit brachten aan minibar-plunderaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *