Horeca Advies en Administratie

Hotel en restaurant managers, laat u inpakken in WC-papier!

Het zakenblad Fortune stelt jaarlijks een lijst samen met de beste bedrijven in de Verenigde Staten. In de top 100 komen ook vier horeca ketens voor:

hospitality

 

 

 

 

 

 

 

Allereerst vinden we op nummer 28 Kimpton Hotels & Restaurants. Wat maakt het zo fantastisch om hier te werken?

Kimpton noemt het “Caring for people who care!”:

  • bij het maken van overuren stuurt deze keten van boutique hotels bloemen en/of geschenken naar de desbetreffende werknemer;
  • uitmuntende prestaties worden beloond met een dagje naar een welnesscenter, extra betaald verlof, of een flatscreen-tv;
  • hier buiten biedt Kimpton Hotels en Restaurants prima secundaire arbeidsvoorwaarden; opleidingsmogelijkheden, uitgebreide ziektekosten voorzieningen en zelfs nog extraatjes voor je huisdier;
  • dan zijn er nog de jaarlijkse Olympische spelen voor de Housekeeping met o.a. de onderdelen: stofzuigen, geblinddoekt bed opmaken en niet te vergeten: het inwikkelen van de general manager in toiletpapier!)

Bij Kimpton mag iedere medewerker zichzelf zijn en wordt hij/zij gezien als een individu met unieke kwaliteiten en mogelijkheden. Bij Kimpton wordt er wat afgelachen en worden managers uitgedaagd uit hun ivoren torens te komen om goede relaties met het personeel te kunnen onderhouden. Zo wordt er ook regelmatig met het personeel ontbeten en wordt er doorgesproken wat de verbeterpunten zijn op de diverse afdelingen.

Kimpton Hotels en Restaurants heeft zelfs een website opgericht, die als uitlaatklep fungeert waar dolenthousiaste personeelsleden op allerlei creatieve manieren kunnen vertellen waarom zij Kimpton het einde vinden!

Wie zou hier nou niet willen werken?

[media url=”http://www.youtube.com/watch?v=oLAS9ZLJ8Z0″ width=”600″ height=”400″]

Volgende keer gaan we kijken wat Marriott International te bieden heeft, ik ben benieuwd wat zij met hun General Manager doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *